Geronimo MC rövid története


A Geronimo MC jogelõdje az Angels MC Hungary volt. Alapítótagjai (Peti,Dagesz,Varjú,Papi, Zsolt,Babár) a Jack által vezetett V.S.C-ben -késõbb V.M.C.- ismerték meg egymást 82-83-ban. A csapat egyik fele rákosszentmihályi, a másik fele óbudai volt. Két év együtt nyomulás és bulizás után ismerkedtünk meg Steve-vel, aki alapvetõ, gyökeres változást hozott számunkra. Õ egy régi "ceglédi Hell's" volt. Aki tudja mirõl van szó az tudja, aki nem az nem. Ebbõl a "ceglédi" társaságból még négyen váltak a késõbbiekben klubtaggá.
A lendület kissé megtorpant, amikor néhányan bevonultunk katonának. Mire leszereltünk Steve az NSZK-ba dobbantott.
1987-ben Munkácsi barátunk Nürnbergben meglátogatta, és ott megismerte a nürnbergi Angels MC-t. A németeket érdekelte egy szóba jöhetõ magyar chapter, ezért eljöttek jónéhányszor, hogy megismerjenek. Úgy ítélték meg a helyzetet, hogy megkaphatjuk a colort, ebben Steve komoly háttérmunkája is sejthetõ volt. Az elsõ presidentünk Munkácsi lett. Több váltás után Peti vezetésével '89-ben - a kinti Angels MC megszûnésével egy idõben - a hazai Angels MC, Geronimo MC-re változtatta a nevét. Steve az Uncommon Ghost-ban talált új otthonra.
Mind az Angels MC-ben mind a Geronimo MC-ben sokan megfordultak. Ezek alatt az évek alatt többször cseréltünk klubházat. Két neszmélyi motorostalálkozót rendeztünk és minden hétvégén súlyos bulikat (élõzenével) tartottunk.
A rendszerváltás után számtalan újságcikk, TV mûsor, némi szigor és a szájról szájra terjedõ hírek, pletykák tették híressé (hírhedtté ?) a klubot és tagságát.

2005-ben, Mátészalkán összeállt egy lelkes csapat és egy tagunk, Zsiga vezetésével megalakult a szalkai chapter.

2006 tavaszán megszûnt legendás bõrgyári klubházunk, ezért új helyet kellett keresnünk.
A választás szintén egy gyártelepre esett. Elkezdtük az új klubház építését - a klub történetében immár a negyediket. Több ember úgy érezte, hogy bennük már nincsen elég erõ az újrakezdéshez, így távoztak a klubból, helyüket lelkes fiatalokkal pótoltuk.

2007. április 13. A klubház elkészült és a "Péntek 13. Party" keretében megtörtént a házavatás.

2007. õszén az Islander Bikers Mc beolvadt az anyaklubba, tovább erõsítve a csapatot.

2008. nyáron a mátészalkai chapter (sok munka és menetelés után) végre teljes jogú tagságot nyert, azóta Geronimo MC East néven mûködik.

2014. A Geronimo MC ebben az évben ünnepli 25 (!) éves fennállását és töretlen lendülettel halad tovább.

2017. A klub tovább fejlõdött, decemberben a budapesti main chapterbõl kivált 7 fõ és Pilisszántón megalakították a Geronimo MC Northblock chaptert.

Jelenleg három chapter létezik. Tagjaink kizárólag Harley Davidson típusú motorkerékpárt használnak.


GFFG

 

Geronimo a legenda

Geronimo (csirikava nyelven Goyaalé) élt 1829. június 16. - 1909. február 17. Az Amerikai Egyesült Államokban élõ csirikava apacsok kimagasló törzsi vezetõje volt, aki hosszú háborút vívott a törzsi területeket elfoglaló európai telepesek ellen, és mint kiváló harcos és egyben utolsó ellenálló kivívta ellenségei tiszteletét.

 

Geronimo Turkey Creeknél, a Gila folyó mellékágánál született, a mai Új-Mexikó államban, mely akkor Mexikóhoz tartozott, és melyet családja a bedonkohe apacsok földjének tartott. Maga Geronimo is bedonkohe apacs volt.

A mexikói katonák 1858-ban egy feltételezhetõen békés kereskedelmi tanácskozáson megölték elsõ feleségét és három gyermekét, melyért minden mexikóit gyûlölt élete végéig. A mexikóiak adták neki a "Geronimo" becenevet. A név eredete ismeretlen. Néhányan úgy tartják, hogy ez a Goyathlay név spanyolosított változata. Mások úgy hiszik, hogy a spanyolok Szent Jeromoshoz imádkoztak az õket ért támadásai közben.

Geronimo rengeteg ellenséggel harcolt; mind Mexikó, mind az Egyesült Államok csapatai ellen és híressé vált hõstetteirõl, számos gyõzelmet aratott és sok embert szabadított ki a fogságból. A háború végén egy 38 fõs, férfiból, nõbõl és gyermekbõl álló csapattal egy éven keresztül menekült egy 5000 fõs amerikai csapat (akkoriban ez a hadsereg egynegyede volt) és a mexikói hadsereg elõl.
Ez a kis csoport volt az utolsó független indián harcosokból álló fõ haderõ, akik nem ismerték el az Amerikai Egyesült Államok kormányát. Az ellenállás 1886. szeptember 4-én ért véget, amikor a megfogyatkozva és végletekig kimerülve megadták magukat az Egyesült Államok hadseregében szolgáló Nelson A. Miles tábornoknak a Skeleton-kanyonnál, Arizonában.

Geronimo-t Fort Pickensben, Floridában börtönözték be. 1894-ben átszállították Fort Sillbe, Oklahomába. Öreg korára ünnepelt híresség lett. Tüdõgyulladásban halt meg Fort Sillben, most is ott nyugszik a katonai temetõ apacs indián foglyok számára fenntartott részén.


 

:: © Geronimo MC Hungary - Minden jog fenntartva! ::   geronimomchungary@gmail.com
Az oldalon található anyagok a Geronimo MC Hungary tulajdonát képezik.
Bármilyen célú teljes vagy részleges felhasználásuk, súlyos jogi ill. egészségügyi problémákat eredményez.